"Кришували" злочинців: у Дніпрі чотирьом поліцейським оголосили про підозру. Керівника затримали

У Дніпрі 28 липня проводять обшуки в одному з районних відділень поліції міста. Там оголошують підозру чотирьом поліцейським: керівнику підрозділу, двом заступникам та оперативнику за "кришування" злочинного угруповання та приховування злочину.

Керівника підрозділу затримали. Про це у Telegram повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, злочин задокументували співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У березні 2022-го група зловмисників, видаючи себе за тероборонівців, викрали в Дніпрі подружжя та катуванням змушували виплатити викуп з подальшим сплачуванням щомісячної данини. Сусіди потерпілих, які стали свідками злочину, заявили в поліцію. Тож постраждалих запросили до райвідділу для слідчих дій. А там вони зіткнулися зі своїми вимагачами, яких вже затримали. Але ненадовго: зловмисники просто в коридорі "вирішували" питання з поліцейськими", ‒ зазначив Клименко.

Тоді поліцейські відпустили злочинців за $20 тис. А кримінальне провадження навіть не реєстрували.

"Внутрішня безпека поліції чітко спрацювала: на першому етапі розкрили розбійний напад і затримали всіх учасників банди. А сьогодні надали оцінку діям поліцейських у вигляді підозри. Кожен має врешті розуміти, що переступати закон заборонено всім без винятку. Хто досі ходить по лезу ножа між злочином і відданістю присязі, довго на службі та на волі не затримається", ‒ наголосив Клименко.

Державне бюро розслідувань припинило діяльність однієї з найбільших мереж підпільних гральних залів.

Вони діяли в Україні щонайменше п'ять років. Повідомили про підозру 34 членам угруповання, у тому числі організаторам, адвокату та правоохоронцям, які "кришували" бізнес.