Курс євро та долара: який буде у вівторок

Національний банк України встановив курс долара на рівні 36,36 грн. Це на 6 копійок менше, ніж попереднього дня. За даними НБУ, євро подорожчало на 17 копійок і тепер коштує 38,56 грн.

Курс польського злотого встановлений на рівні 8,65 грн.

У обмінниках долар можна продати за 37,6 грн, а купити за 37,8 грн. Євро продається за 40,2 грн, а купують за 40,6 грн.

З 3 жовтня Національний банк України ввів режим керованої гнучкості обмінного курсу. Цей режим замінив попередній режим "плаваючого" курсу, який діяв до минулого року. Новий режим курсу допоможе зміцнити українську економіку та стабілізувити валютний ринок.

В рамках режиму керованої гнучкості курсу, Національний банк України контролюватиме ситуацію на валютному ринку і виступатиме ключовим гравцем на ньому. Банк вирівнюватиме дефіцит валюти та здійснюватиме операції на міжбанківському валютному ринку, щоб змінювати курс у дві сторони - зростання або зниження.

Одночасно НБУ обмежуватиме значні коливання курсу, щоб уникнути суттєвого послаблення або зміцнення гривні. Офіційний курс валют визначатиметься через операції на міжбанківському ринку з активною участю Національного банку України.

Курс на ринках, де громадяни можуть купувати або продавати валюту, буде встановлюватися за тими ж правилами, що діяли протягом півтора останніх років. Це стосується як готівкового ринку, так і карткових курсів банків.