Лавров "розродився" новою брехнею про війну в Україні

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 29 березня.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров поширив чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram. Коментуючи наміри повернення Україною територій, визначених кордонами 1991 року, він заявив:

"Ті, хто до цього закликає, повинні замислитися: як ці люди, якщо раптом вони знову опиняться в межах України 1991 року, почуватимуться, коли їх називають "істотами", "нелюдами", коли від них вимагають забути все російське чи забиратися на територію РФ?".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Маніпуляцію поширив також заступник російського постійного представника при ООН Дмитро Полянський.

"Ми досить далекі від миру. На цьому етапі важко просунутися далі, бо Захід не робить значних дипломатичних зусиль. Єдине, що робить Захід постачає зброю і роздмухує конфлікт", заявив він.

Посольство РФ у Сполучених Штатах Америки звернуло увагу на чергові висловлювання чиновників адміністрації США про підтримку створення спецтрибуналу проти Росії.

"Подібні заяви відверта профанація, яка не має жодного відношення до правосуддя", заявили російські посли, але це маніпуляція, попереджають в РНБО.

Державний департамент Сполучених Штатів Америки підтримав створення спеціального трибуналу для розслідування воєнних злочинів російської агресії проти України. Це сприятиме створенню якомога ширшої європейської коаліції у питанні юридичної підтримки Києва, вважає посолка з питань глобального кримінального правосуддя Держдепу США Бет Ван Скаак.