lifecell роз'яснив, як працює мережа при відключеннях світла і чому не скрізь "ловить"

У зображенні логотип lifecell
У зображенні логотип lifecell

lifecell забезпечує енергонезалежність своєї мережі

Мобільний оператор lifecell активно займається посиленням енергонезалежності своєї мережі, щоб забезпечити стабільний зв'язок під час вимкнення електроенергії.

Згідно з інформацією, опублікованою компанією на Фейсбуці, починаючи з 2022 року, оператор встановив генератори на 1678 технологічних майданчиках, на яких розміщено обладнання мережі, і інвестував понад 800 млн гривень у створення енергонезалежності.

До кінця 2024 року планується підключити генератори до ще близько 200 базових станцій. Крім того, кількість базових станцій з новими, більш ефективними літієвими акумуляторами збільшилася у 6 разів порівняно з минулим роком і до кінця поточного року їхнє число зросте ще в 1,6 раза.

У lifecell зазначили, що мережа мобільного зв'язку була побудована з урахуванням стаціонарного енергопостачання. У разі відключення електроенергії обладнання переключається на живлення від акумуляторів, а коли вони розряджаються - від генераторів.

Однак компанія пояснила, чому не всі базові станції оснащені власними генераторами. Для безперебійного енергопостачання однієї станції потрібно до 50 літрів дизпалива на добу і принаймні одна людина для регулярного заправлення. Ураховуючи близько 10 тисяч базових станцій по всій Україні, забезпечити їх одночасну роботу від альтернативних джерел живлення фізично неможливо.

Додамо, раніше Київстар і lifecell розповіли, як залишатися на зв'язку під час відключень електроенергії.

Читайте також