Лікування у шпиталі: ПФУ відповів, який розмір пенсії виплачується військовим

Лікарі в шпиталі надають допомогу
Лікарі в шпиталі надають допомогу

У Пенсійному фонді України повідомили про розмір пенсії, яку отримують військові пенсіонери під час тривалого лікування у шпиталі.

Про це повідомила прес-служба ПФУ у Фейсбуку, передає "Хвиля".

Багатьох українців цікавить, якою буде розмір пенсії, якщо вони перебувають на державному утриманні у будинку-інтернаті.

Відповідно до повідомлення: "Я є військовим пенсіонером і перебуваю на державному утриманні в будинку-інтернаті. Який розмір пенсії мені сплачуватимуть під час тривалого лікування у шпиталі?"

У відповідь на це в ПФУ пояснили, що під час перебування військового пенсіонера на повному державному утриманні у відповідній установі (установі) виплачується 25% призначеної пенсії. Це встановлено статтею 48 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і статтею 56 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби та деяких інших осіб".

У разі вибуття пенсіонера з будинку-інтернату на лікування адміністрація закладу повідомляє орган Пенсійного фонду України про дату виїзду та дату повернення протягом трьох днів.

Отже, під час лікування пенсіонера, зокрема у шпиталі, виплачується 100% призначеної пенсії.

Нагадаємо, нарисано процес отримання відповідей на питання від ПФУ експертом.

Читайте також