Металургійні підприємства у Росії накрила хвиля пожеж – Reuters

Останніми місяцями у Росії стало відмічатися зростання кількості пожеж на заводах, що виробляють металеві матеріали. Зокрема, на недавно побудованому заводі "Удокан" у Забайкаллі також сталася пожежа. Цей завод має стати найбільшим мідним проєктом в Росії та світі, повідомляє Reuters.

Згідно зі звітом, "російські виробники металів страждають від хвилі пожеж, зокрема на алюмінієвих заводах та цинкових рудниках".

Враховуючи існуючі санкції, такі пожежі ускладнюють Росії пошуки обладнання для заміни випаленої техніки. Пожежами страждають не тільки робочі заводи, але й ті, що ще перебувають у проєкті. Наприклад, на початку грудня було пошкоджено частину незапущеного заводу у Забайкаллі.

Офіційно було повідомлено, що причиною пожежі став пожежобезпечний процес будівництва екстракційного цеху. Оператор проєкту, компанія "Удоканська мідь", відмовилася коментувати, чи буде пошкодження заводу призводити до затримки у запуску виробництва катодної міді. Вони заявили, що в даний час оцінюють завдані збитки.

Планувалося, що гідрометалургійний завод "Удокан" запустять у другому кварталі 2024 року і вироблятимуть до 135 тисяч тонн катодної міді та мідного концентрату щорічно. Слід зазначити, що ця компанія підпадає під санкції Заходу.

Зауважимо, що 4 січня в Москві спалахнула підстанція. Мешканці понад 20 багатоповерхових будинків залишилися без тепла та світла при температурі в середині квартир 10-15 градусів тепла. На вулиці в цей день було 24 градуси морозу.