Міністр Федоров анонсував нововведення в «Дії»: зареєстровано законопроєкт

Народні депутати внесли проєкт закону до Верховної Ради, який спрощує процес розмитнення вживаних автомобілів та переносить його до застосунку "Дія". Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Після ухвалення законопроєкту громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію в застосунку "Дія", а бізнес - на порталі.

Законопроєкт передбачає створення бази даних митної вартості легкових автомобілів на основі даних митниці, а також встановлення митної вартості нових автомобілів, які були зареєстровані в Україні з 2007 року.

Весь процес розмитнення буде проводитись онлайн, а за допомогою застосунку "Дія" можна буде заповнити митну декларацію, вказавши VIN-код автомобіля.

"Цифровізація зробить процес розмитнення прозорим та швидким. А головне - повністю запобігатиме будь-яким корупційним схемам на митниці. Очікуємо підтримку законопроєкту від комітету та народних депутатів", - заявив Федоров.

Житлові сертифікати для компенсації за знищене майно

З 27 грудня українці зможуть використати житлові сертифікати як компенсацію за знищене майно для придбання нового житла.

Розширення послуг в застосунку "Дія"

В застосунку "Дія" тепер можна отримати англомовну версію деяких документів, таких як закордонний паспорт, технічний паспорт або посвідчення водія.

Також введено нову послугу з оплати штрафів за адміністративні правопорушення в застосунку "Дія".

Уряд також підтримав запуск застосунку "Дія.Офіс" для держслужбовців.