Мінсоцполітики та Мін'юст уклали угоди про обмін даними щодо ВПО та боржників: що зміниться

Мінсоцполітики та Мін'юст угоди про обмін даними
Мінсоцполітики та Мін'юст угоди про обмін даними

Мінсоцполітики і Мін'юст підписали угоди про обмін даними

Міністерство соціальної політики та Міністерство юстиції України уклали угоди про взаємний обмін інформацією щодо внутрішньо переміщених осіб та боржників. Головна мета цих угод - поліпшення надання послуг громадянам та оптимізація роботи державних структур.

Згідно угод, Мінсоцполітики буде надавати дані щодо внутрішньо переміщених осіб, а Мін'юст - про боржників. Такий обмін інформацією в електронному форматі між державними та приватними виконавцями дозволить швидко та ефективно виконувати судові рішення та правові акти, пов'язані з боржниками серед внутрішньо переміщених осіб.

Для цього будуть використовуватися Автоматизована система виконавчого провадження Мін'юсту та Єдина інформаційна система соціальної сфери Мінсоцполітики. Це дозволить ефективніше призначати державну допомогу дітям, чиї батьки не сплачують аліменти, а також зекономить час та бюджетні кошти.

Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики з цифрового розвитку, наголосив на важливості цієї ініціативи для розвитку Єдиної інформаційної системи соціальної сфери та покращення якості надання послуг громадянам.

Єгор Разогрєєв, генеральний директор Директорату цифрового розвитку Міністерства юстиції, зазначив, що ця співпраця поліпшить процес примусового виконання рішень та збільшить його ефективність.

Наприкінці повідомлення зазначено, що ведуться переговори щодо залучення фінансування для реалізації цього проєкту.

Читайте також