Місцева чи імпортна: звідки везуть полуницю до України

Місцева чи імпортна: звідки везуть полуницю до України

Полуничний сезон у розпалі: імпортна та вітчизняна ягода на вибір

На ринках та в магазинах України активно продається полуниця як місцевого так і імпортного походження. Зокрема, вітчизняна ягода вирощується переважно на тепличних господарствах у Закарпатській та Тернопільській областях. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку "Шувар", розповіла, що більшість імпортної полуниці завозиться з Греції.

Цьогорічному ранньому початку полуничного сезону сприяли сприятливі погодні умови, що дозволили ягодам швидко дозріти. Крім того, спостерігається зростання врожайності української тепличної полуниці. За словами аналітика Максима Гопки, перші партії ягід, які з'явилися на ринку в квітні, були імпортовані з країн Європейського Союзу. Вітчизняні виробники почали поставляти свою продукцію на початку травня.

Таким чином, українці можуть обирати полуницю на свій смак: імпортну, вітчизняну тепличну чи ґрунтову, вирощену в Україні.

Варто відзначити, що у травні ціни на черешню в Україні були надзвичайно високими, особливо в деяких торгових точках, де її продавали за ціною, яка здавалася непристойною - 1600 гривень за кілограм.

Читайте також: