Мобілізація жінок: у ДПСУ відповіли, чи перевіряють оновлення даних на кордоні

Мобілізація жінок ДПСУ. Оновлення на кордоні
Мобілізація жінок ДПСУ. Оновлення на кордоні

Представник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрія Демченка заявив, що оновлення даних у військовозобов'язаних жінок не перевірятимуть на кордоні. Про це він повідомив під час телемарафону. Це стосується обліку і перетину кордону, які стали особливо актуальними. Нещодавно ця тема привернула увагу громадськості. Однак Демченко пояснив, що прикордонники не перевірятимуть оновлення даних у військовозобов'язаних жінок і вони мають право на перетин кордону. Завдяки цьому посту ДПСУ нагадав, що для чоловіків, які мають право виїхати за кордон, обов'язковим є наявність військового квитка.

Звернувши увагу на обмеження, пов'язані з перетином кордону, Демченко зазначив, що вони стосуються тільки чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років. Інші категорії, такі як жінки і юнаки, не обмежені в праві перетину кордону. Цю інформацію підтвердили також від Державної прикордонної служби. У відповідь на запитання про перевірку оновлення даних у жінок на Тимчасових контрольних пунктах (ТЦК), Демченко підтвердив, що перевірка не буде проводитися. Якщо ж у будь-який момент з'являться обмеження для інших категорій громадян, Державна прикордонна служба про це повідомить.

Нагадаємо, що Міністерство оборони раніше вказало, що після оновлення даних у Тимчасових контрольних пунктах, першими ж закличуть на службу.

Читайте також