Модуль "ШаБля" будуть використовувати ЗСУ: що він може

Міністерство оборони дозволило використовувати перший дистанційно-керований бойовий модуль "ШаБля".

Допустили до експлуатації відразу три зразки модулів, повідомили у міністерстві.

"ШаБля" здатна вести розвідку для виявлення цілей на полі бою та ураження живої сили противника, боротися з легкоброньованою технікою і вогневими позиціями.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Завдяки командній роботі розробників та Акселератора Міноборони вдалось пришвидшити подолання перешкод на шляху допуску модуля до експлуатації.

"Ми раді, що українську "ШаБлю" високо оцінюють не тільки наші воїни та в Міноборони, але й такі великі друзі України, як експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон", прокоментував лідер команди розробників.

Україна перебуває на принципово новому етапі свого життя триває повномасштабна війна, яку 24 лютого 2022 року розв'язала Росія.

В цих нових умовах один з найважливіших викликів це забезпечення функціонування усіх сфер нашої країни, зокрема й оборонної промисловості. Цим питанням займається державний концерн Укроборонпром, що об'єднує підприємства оборонної галузі в Україні.

Завдяки йому були розроблені та вироблені різноманітні військові зразки техніки, включаючи танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, броньовані автомобілі, артилерійські системи, безпілотні літальні апарати.

З початком війни в Україні концерн був змушений перенаправити свої зусилля на виробництво важливих оборонних систем для потреб Збройних cил України. Зокрема, акцент змістився на виробництво снарядів, броньованих машин, ударних дронів.

Крім того, Укроборонпром активно почав співпрацювати з міжнародними партнерами, щоб забезпечити підтримку та допомогу у виробництві необхідних систем для військових потреб.

Gazeta.ua пропонує згадати всі військові новинки, які почав випускати Укроборонпром під час війни. Втім, спочатку поговоримо про популярні зразки української техніки, яку випустили ще до російського вторгнення, адже саме на війні з окупантами вона показала, на що справді спроможна.