Московський піп влаштував провокацію біля храму ПЦУ на Вінниччині – ЗМІ

У Ладижині на Вінничині священик Московського Патріархату Євген Воробйов спровокував інцидент біля Свято-Казанського храму. Він намагався зруйнувати паркан, нацьковував собаку та образливо висловлювався про Україну. Голова громади ПЦУ Свято-Казанського храму Михайло Бондаренко повідомив, що це не перший раз, коли Воробйов спробовував провокувати конфлікт. Він також зазначив, що громада вже оформила всі необхідні документи для переходу до Православної церкви України. Проте Воробйов фактично захопив трапезну місце проведення богослужінь. Люди не хочуть бачити його з антиукраїнськими настроями, тому вже є постійний священник ПЦУ, який регулярно проводить богослужіння.

Інциденти та перехід до ПЦУ

З початку листопада минулого року громада Свято-Казанського храму в Ладижині вирішила приєднатись до Православної церкви України. Уже були оформлені всі необхідні документи, і нова громада була зареєстрована. Проте настоятель Євгеній Воробйов забарикадувався у храмі, не дозволяючи людям зайти. Лише 9 січня вони змогли потрапити до церкви. Усередині вони знайшли російські прапори, ікони з зображенням російської імператорської родини, релігійні книги з пропагандою російської держави та збірки фільмів про Росію.

Спроба провокації та заява до поліції

Голова громади ПЦУ Михайло Бондаренко розповів, що Воробйов спробував провокувати конфлікт, бігаючи з кувалдою та намагаючись руйнувати паркан. Він також нацьковував собаку на охоронців храму і образливо висловлювався про Україну та її захисників. Громада зафіксувала всі ці дії і зробила заяву до поліції.

Перехід до ПЦУ та пропаганда Московської церкви

Бондаренко також підтвердив, що громада вже має постійного священика, який регулярно проводить богослужіння. Воробйов, займаючи трапезну, фактично перешкоджає переходу до ПЦУ. Люди не бажають мати справу з ним через його антиукраїнські настрої.

Читайте також:

  • «Дорогі брати та сестри». Список архієреїв України, які досі служать Кирилу (документи)
  • Хто працює під брендом «УПЦ»? Суд поставив крапки над «i»
  • Останній форпост Москви. Хто з нардепів «випарувався» і голосував проти заборони УПЦ МП?
  • Заборона Московської церкви. «Ніхто не зупинить ідею, час якої настав»