"Музика перемоги": презентували фільм про засідання "Рамштайну"

У вівторок, 18 квітня, вийшов документальний фільм "Рамштайн. Музика перемоги".

У ньому розповідається про міжнародну платформу підтримки України у війні з РФ, повідомила пресслужба Головного управління воєнної розвідки.

Документальну роботу телеканалу ICTV оприлюднили в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Як зазначили в ГУР, фільм розповідає історію створення коаліції держав "Рамштайну" та невідомі досі деталі ухвалення ключових рішень, які дозволили Україні отримати:

- артилерійські системи 155 калібру М777, CAESAR, Panzerhaubitze 2000, Krab, Suzanna;- ракетні системи залпового вогню M270, M142 HIMARS;- танки Challenger-2, IMX-10, Leopard-1, Leopard-2, Abrams;- засоби ППО Crotale, IRIS-T, NASAMS, Aspide, Patriot;- протикорабельні ракети Harpoon. Учасник української делегації "Рамштайну", представник ГУР, генерал-майор Вадим Скібіцький виступив одним зі спікерів фільму.

За його словами, щоразу перед засіданнями "Рамштайну" українська сторона проводить для партнерів короткі розвідувальні брифінги. Під час них описує актуальну ситуацію на фронті та наводить оцінку можливих дій росіян.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Такі брифінги необхідні для кращого розуміння потреб українського війська", зауважили в ГУР. Скібіцький підкреслив: підтримуючи Україну, держави-партнери посилюють і свої спроможності.

"Розвивають власні ВПК, аналізують ефективність тієї чи іншої зброї в умовах реальних бойових дій та переймають бойовий досвід українських військових", додав він.

За словами розвідника, наміри президента РФ Володимира Путіна розмістити ядерну зброю в Білорусі не вплинуть на подальшу підтримку України. На його думку, відповідна риторика насамперед спрямована на використання у пропагандистських цілях.

"Так званий ядерний шантаж Путін застосовує не вперше. Але найголовніше, що це не впливає на міністрів оборони, які збираються в межах "Рамштайну", сказав Скібіцький.

21 квітня відбудеться 11-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Україна очікує від нього "ґрутновних рішень, які відповідатимуть перспективам на полі бою", сказав президент Володимир Зеленський.

Минулого місяця відбулося 10-е засідання. Тоді міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив про єдність коаліції.

Читайте також: