Не лише оборонка: Латвія назвала галузі української економіки для подальшої співпраці

Не лише оборонка: Латвія назвала галузі української економіки для подальшої співпраці

У Києві відбулося 10-е засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, де обговорювалася подальша економічна співпраця між Україною та Латвією.

Міністр економіки Латвії Вікторс Валайніс заявив про те, що країна працює над створенням рішення для альтернативного транзитного коридору для того, щоб продовжувати спільні з Україною зусилля у галузі міжнародної торгівлі. Валайніс також запевнив, що Латвія готова поділитися своїм досвідом у питанні незалежності енергетичного комплексу, повідомляє Укрінформ.

Міністр економіки зауважив, що міжурядові дискусії з питань аграрної політики, сільського господарства та інфраструктури продовжаться у серпні та вересні цього року. Водночас він запросив представників уряду України на наступне засідання до Латвії.

Посол Латвії в Україні Ілгварс Клява підкреслив, що Латвія зацікавлена в співпраці в оборонному секторі. Він також наголосив на одній з провідних ролей Латвії в "безпілотній коаліції".

За інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, у 2024 році Латвія виділить 6 мільйонів євро на підтримку розвитку інфраструктури в Україні, і таку ж суму підтримки планується закласти на 2025 рік.

"Передбачається, що для українських експортерів, як і для латвійських партнерів буде сформована пропозиція щодо комбінованого логістичного рішення, яке включатиме як наземний, так і морський транспорт", - йдеться в повідомленні міністерства.

Сторони також обговорили розширення співпраці у сфері залізничного транспорту і використання сервісу єЧерга.

Крім того, представники латвійської делегації запевнили в готовності авіаперевізника airBaltic розпочати роботу в Україні, як тільки буде відновлене повітряне сполучення.

Читайте також: