Окупанти 25 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ на одному з напрямків – Генштаб

Протягом 735-ї доби війни Росії проти України відбулося 79 бойових зіткнень. Ворог здійснив 5 ракетних та 91 авіаційний удари, а також 102 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Генеральний штаб ЗСУ повідомив про це.

Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках залишається без змін. Підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання в районах прикордоння з Україною.

Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує здійснювати диверсійно-розвідувальну діяльність і обстрілювати населені пункти з території РФ. Також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Ворог завдав авіаційних ударів в Харківській області. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали понад 30 населених пунктів.

Куп'янському напрямку

Сили оборони відбили атаку противника біля населеного пункту Табаївка. Також ворог завдав авіаційних ударів в Харківській області. Понад 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний вогонь.

Лиманському напрямку

Наші війська відбили 6 атак противника в Донецькій та Луганській областях. Ворог завдав авіаційних ударів та піддав обстрілам декілька населених пунктів. Більше 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Бахмутському напрямку

Сили оборони відбили вісім атак противника в Донецькій області. Ворог намагався покращити свій тактичний стан, але зазнав поразок. Населені пункти були піддані авіаційним ударом та артилерійським обстрілам.

Авдіївському напрямку

Нашим військам вдалося відбити 20 атак противника. Ворог завдав авіаційних ударів та обстрілів кілька населених пунктів. Більше 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Новопавлівському напрямку

Продовжується стримування ворога в Донецькій області. Авіація виконує удари по населеним пунктам. Населені пункти були піддані артилерійським та мінометним обстрілам.

Оріхівському напрямку

Сили оборони відбили одну атаку противника. Населені пункти були піддані авіаційному та артилерійському обстрілам.

Херсонському напрямку

Ворог продовжує намагатися вибити наші підрозділи з плацдармів. Відбулися атаки та артилерійські обстріли близько 20 населених пунктів.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по районах зосередження ворожих військ. Ракетні війська ураження по особовому складу, озброєнню та військовій техніці противника.

За словами голови штабу оборони Великої Британії Ентоні Радакіна, Силам оборони України не вистачає боєприпасів через прогалини у військовій допомозі. Пентагон розглядає можливість використання останнього джерела фінансування військової допомоги, навіть без гарантій компенсації від Конгресу.