Орбан зробив нову скандальну заяву

Орбан зробив нову скандальну заяву

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Словаччину "відірваною частиною" Угорщини.

Про це одіозний політик заявив 22 липня на зустрічі з угорською меншиною в румунському місті Беїле-Тушнад, пише Novinky.cz. Словаччина уже відреагувала на заяву Орбана про територіальну цілісність.

"Ми толеруватимемо узяття під сумнів суверенітету Словаччини будь-яким прямим чи непрямим способом. Так само як і втручання у наші внутрішні справи", йдеться в заяві словацького Міністерства закордонних справ.

Там також назвали неприйнятними висловлювання угорського прем'єра щодо територіальної цілісності країни.

Раніше Орбан заявляв, що Україна нібито більше не є суверенною державою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

МЗС Румунії тим часом викликало посла Угорщини "на килим".

Представник словацького МЗС Томаш Козак під час зустрічі з послом Угорщини у Словаччині Чабою Балогом наголосив, що Словаччина зацікавлена у подальшому розвитку взаємних відносин між країнами, зокрема, у розвитку того, що "їх об'єднує".

Нещодавно прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти плану Єврокомісії щодо надання Україні більшої фінансової підтримки.

Він також заявляв, що Україна нібито не може виграти війну проти Росії. За його словами, війну нібито можна зупинити лише тоді, коли Росія укладе угоду зі США.

Угорщина пообіцяла блокувати виділення Україні наступних пакетів допомоги, якщо Київ не перегляне своє рішення щодо обмежень проти найбільшого угорського банку OTP, який внесли до переліку спонсорів війни РФ проти України.

Ця фінансова установа визнає окупацію Росією Луганська та Донецька, а також надає кредити російським військовим.

Читайте також: