Ордер на арешт Путіна: у МКС відреагували на погрози Росії

Ордер на арешт Путіна: у МКС відреагували на погрози Росії

Президія Асамблеї держав-учасниць Римського статуту (законодавчий орган Міжнародного кримінального суду) заявила про непохитну підтримку МКС, на адресу якого надійли погрози через виданий ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

Міжнародний кримінальний суд висловив жаль стосовно погроз Росії, заявили у пресслужбі установи.

"Президія засмучена спробами перешкодити міжнародним зусиллям забезпечити відповідальність за дії, які заборонені загальним міжнародним правом", йдеться у повідомленні МКС.

Керівний орган відомства підтвердив повну довіру до суду як до незалежної неупередженої судової інституції та знову заявив про тверду прихильність підтримувати й захищати принципи та цінності, закріплені у Римському статуті.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"МКС втілює наше колективне зобов'язання боротися із безкарністю за найтяжчі міжнародні злочини. Ми закликаємо всі держави поважати незалежність судів і прокуратури", пише пресслужба.

У Кремлі заявили, що вважають ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом у Гаазі, юридично нікчемним.

Слідчий комітет Росії встановлюватиме "конкретних осіб", які дозволили арештувати Путіна.

Пропагандистка Маргарита Симоньян пригрозила ядерним ударом з боку РФ будь-якій країні, яка наважиться арештувати російського лідера.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Торік Львова-Бєлова "всиновила" хлопчика, якого російські окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.

Читайте також: