Пакети з допомогою для України будуть меншими. Білий дім зробив заяву

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр повідомила, що Сполучені Штати Америки зменшать розмір військової допомоги для України через відсутність рішення Конгресу щодо додаткового фінансування. Вона наголосила на тому, що останній пакет допомоги включав $125 млн для запасів армії США і $300 млн для замовлення зброї.

За її словами, в Україну будуть надсилати менші пакети допомоги, оскільки коштів з програми USAI вже вичерпано, але залишаються кошти з програми PDA. Тому Конгрес закликають якнайшвидше схвалити пакет додаткового фінансування, особливо враховуючи загрозу з боку Росії.

Зазначається, що Байденська адміністрація має ще приблизно $5 млрд із затвердженого минулого року Конгресом бюджету на військову допомогу з американських запасів. Джо Байден прагне переконати Конгрес підтримати новий пакет допомоги з обсягом $106 млрд, який містить понад $61 млрд фінансування для України.

Адміністрація Байдена також намагається переконати представників обох політичних партій у Конгресі, що допомога Україні сприятиме економічному зростанню в США. Однак позиція нового спікера Палати представників Майка Джонсона може затримати надання американської допомоги Україні, оскільки він пропонує розділити фінансування між Україною та Ізраїлем і об'єднати питання України з південними кордонами США.