Пенсія на 300 гривень більша: хто з українців отримає нову надбавку

Жінка радіє отриманню більшої пенсії
Жінка радіє отриманню більшої пенсії

У зв'язку зі святкуванням Всесвітнього дня донора крові 14 червня, Пенсійний фонд України оголосив про збільшення надбавки до пенсії для осіб, які мають статус "Почесний донор України".

Згідно з повідомленням прес-служби ПФУ, з 1 січня 2024 року надбавка становитиме 292 гривні на місяць, в порівнянні з 258,9 гривень у 2023 році. Підвищення пов'язане зі зростанням прожиткового мінімуму, який впливає на розмір доплати.

Варто зазначити, що статус "Почесний донор України" отримують ті, хто безкоштовно передає 40-кратну нормативну дозу крові або 60-кратну нормативну дозу плазми.

Право на 10% надбавки до пенсії закріплено в статті 21 Закону України "Про безпеку та якість донорської крові та її компонентів", а розмір прожиткового мінімуму визначено Законом "Про Державний бюджет України на 2024 рік".

Для отримання надбавки, особі потрібно звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду з паспортом, ідентифікаційним кодом та посвідченням донора. Процедура оформлення є простою і не займає багато часу.

За офіційними статистичними даними, в Україні є 41 430 почесних донорів.

Нагадаємо, українці можуть збільшити розмір своєї пенсії на 54%. Ми розповідали, хто має таку можливість.

Читайте також