Передвиборчі перегони: Гарріс лідирує з невеликим відривом від Трампа

Передвиборчі перегони: Гарріс лідирує, невеликий відрив від Трампа
Передвиборчі перегони: Гарріс лідирує, невеликий відрив від Трампа

За місяць до дня виборів віце-президент Камала Харріс має перевагу в 3 процентних пункти над колишнім президентом Дональдом Трампом на національному рівні, згідно з опитуванням.

Опитування Economist/YouGov показує, що 48% респондентів заявили, що підтримують Гарріс, порівняно з 45%, які віддали перевагу Трампу. Однак колишній президент лідирує серед незалежних виборців, отримуючи 40% проти 32% Гарріс, передає The Hill.

Коли запитали, хто, на їхню думку, виграє вибори, незалежно від уподобань, 40% респондентів опитування назвали віце-президента, тоді як 35% вказали на колишнього президента. Приблизно 25% не були впевнені, згідно з опитуванням.

Гарріс має перевагу над Трампом у 10 процентних пунктів серед жінок, тоді як кандидат від Республіканської партії має перевагу в 4 пункти серед чоловіків. Кандидат від Демократичної партії також має двозначну перевагу над колишнім президентом серед тих, чий річний дохід перевищує 100 000 доларів. Ті, хто мають нижчий дохід, були більш рівномірно розділені.

Опитування також виявило, що демократи більш ентузіастично налаштовані щодо голосування в листопаді. Близько 68% демократів заявили, що вони "надзвичайно" або "дуже ентузіастично" налаштовані щодо голосування, порівняно з 59% республіканців, показують дані.

Майже 6 з 10 виборців - 57% - також заявили, що готові обрати жінку-президента. З іншого боку, 23% респондентів опитування заявили, що США не готові обрати свого першого жіночого лідера, тоді як 20% не були впевнені. Близько 53% американців заявили, що сподіваються, що США зможуть обрати жінку президентом за їхнього життя, згідно з опитуванням.

Читайте також