"Перетягнути на правильний бік": Кулеба розповів про відносини з Індією

Україна веде непрості дискусії з Індією на різних рівнях.

Тема російської нафти є найбільшим подразником у відносинах між країнами. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю BBC News Україна.

"Вони купують (нафту з країни-агресорки Російської Федерації. Gazeta.ua), навчання проводять, але окремі дуже серйозні стратегічні проєкти в сфері закупівлі російських озброєнь і спільного виробництва російських озброєнь згортаються", сказав Кулеба.

Індія "продовжує балансувати", зі слів міністра.

"Але ми будемо поступово працювати, щоб перетягувати їх на правильний бік історії", сказав міністр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Непрості дискусії з Індією на різних рівнях. Є два основних канали комунікації. Президент говорив з прем'єром Моді, але робочі канали комунікації це мій по лінії МЗС, а Андрій Єрмак спілкується з радником з питань нацбезпеки прем'єр-міністра Індії. Непрості розмови загалом дружні і позитивні, але тема нафти є найбільшим подразником в наших відносинах", сказав Кулеба.

Торік у грудні президент України Володимир Зеленський говорив з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Сказав, що розраховує на участь Індії в реалізації формули миру, яку запропонувала Україна.

Американське видання Bloomberg повідомляло, що Моді відмовився від щорічної зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.