ПФУ повідомив, які пенсійні послуги можна отримати онлайн та у відділеннях

ПФУ онлайн-послуги пенсійні отримання відділення
ПФУ онлайн-послуги пенсійні отримання відділення

Пенсійний фонд розширив можливості дистанційного обслуговування громадян, щоб забезпечити зручність та ефективність. Тепер більшість послуг можна отримати онлайн через особистий кабінет на веб-порталі ПФУ або за допомогою мобільного додатка "Пенсійний фонд".

Прес-служба Пенсійного фонду повідомила про це.

Також зазначається, що ті, хто не може скористатися електронними сервісами, все ще можуть звернутися до відділення фонду. Існує можливість обрати відділення зручної локації та комфортного середовища.

В будь-якому відділенні Пенсійного фонду надають широкий спектр послуг. Це включає призначення і перерахунок пенсій, субсидій, пільг і страхових виплат, зміну способу виплати, відновлення або припинення призначених сум, переказ виплат за новим місцем проживання.

Також відділення забезпечують консультації та роз'яснення щодо діючого законодавства, видавання довідок про розмір пенсії та стан обліку, видачу пенсійних посвідчень. Тут можна також отримати інформацію з реєстру застрахованих осіб та оформити допомогу на поховання.

Пенсійний фонд намагається забезпечити максимальну зручність та ефективність обслуговування громадян, надаючи різні способи отримання необхідних послуг.

Раніше Пенсійний фонд також розповів про фінансування та процес вивчення причин затримки виплат.

Читайте також