Підтримка формули миру Зеленського, Україна в НАТО, а Росія – загроза континенту. ПАРЄ ухвалила історичну резолюцію

Парламентська асамблея ради Європи ухвалила резолюцію про політичні наслідки агресії Російської Федерації проти України.

ПАРЄ підтримала вступ України в НАТО, українську формулу миру і назвала наміри Російської Федерації підірвати Запорізьку атомну електростанцію загрозою всьому континенту. Про це повідомили голова української делегації в ПАРЄ, народна депутатка Марія Мезенцева і членкиня делегації, нардепка Євгенія Кравчук.

Асамблея закликала держави-члени Ради Європи, які є членами НАТО, підтримати членство України у Північноатлантичному альянсі.

Також підтримує створення реєстру збитків, завданих агресією РФ.

ПАРЄ визнала РФ винною у воєнному злочині екоциду, через підрив Каховської гідроелектростанції з метою призупинення українського контрнаступу.

Закликала продовжувати роботу для створення міжнародного механізму компенсації і спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії.

Також посилювати санкційний тиск і міжнародну ізоляцію держави-агресора РФ.

Підтримали продовження і посилення додаткової цивільної і військової допомоги Україні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім того закликали притягнути до відповідальності всі приватні військові компанії і союзників Росії, які скоюють злочини на території України.

Створити публічний реєстр компаній і фізичних осіб, які працюють в інтересах РФ і причетні до обходу санкцій.

Підтримали створення стратегічної економічної автономії від російських газу і нафти.

Також ПАРЄ рекомендувала Міжнародному олімпійському комітету не допустити російських і білоруських атлетів на Олімпійські та Паралімпійські ігри у Парижі, зокрема і під нейтральним прапором.

Участь росіян і білорусів в іграх у є немислимою, заявили.

Закликали національних представників МОК, національних і міжнародних спортивних федерацій висловити незгоду пропозиції МОК допустити російських і білоруських спортсменів до участі в іграх у Парижі.

Торік президент Володимир Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

У лютому Генеральна Ассамблея ООН закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.

Цього місяця Європейський парламент закликав союзників із НАТО запросити Україну до членства у Північноатлантичному альянсі.