Посол Швейцарії пояснив присутність своєї країни на зустрічі Китаю та Бразилії щодо України

Посол Швейцарії на зустрічі Китаю та Бразилії
Посол Швейцарії на зустрічі Китаю та Бразилії

Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн заявив, що його країна була присутня на нещодавній зустрічі Китаю та Бразилії за "планом миру в Україні" лише як спостерігач.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Насамперед Швейцарія не приєдналася і не підписала жодних комюніке після зустрічі, яку провели Китай та Бразилія минулого тижня на полях сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. По-друге, ми були на зустрічі, але як спостерігачі. І третій важливий пункт: Швейцарія не змінила своєї позиції", - наголосив Бауманн.

Посол зазначив, що позиція Швейцарії залишається чіткою: будь-яке рішення у відповідь на повномасштабну військову агресію Росії проти України має повністю поважати міжнародне право, Статут ООН та, зокрема, територіальну цілісність та суверенітет України.

Швейцарія і Україна

Бауманн також пояснив, чому Швейцарія вирішила брати участь як спостерігач у зустрічі, ініційованій Китаєм і Бразилією, і не підписувала жодних комюніке.

"Але позиція Швейцарії не змінилася. І нічого не повинно вирішуватись про Україну без України".

Він нагадав про Перший глобальний саміт світу в Україні, що відбувся у Швейцарії у червні, який ґрунтувався на українській Формулі миру та інших мирних пропозиціях, що відповідають міжнародному праву.

Нагадаємо, Швейцарію запросили на зустріч, яку Китай та Бразилія провели на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Швейцарія була єдиною західною країною, яку запросили.

Читайте також