Прем'єр-міністр Китаю проведе саміт із азійськими союзниками США

Прем'єр-міністр Китаю проведе саміт із азійськими союзниками США

Тристоронні переговори між Лі Цянем, Юн Сок Йолем і Фуміо Кісідо відбудуться в Сеулі. Обговорюватимуться теми, такі як економіка і торгівля, наука і технології, міжнаціональні обміни та охорона здоров'я. Лідери прагнуть відновити діалог з питань торгівлі та безпеки, що страждають через світове напруження. Саміт відбудеться після двосторонніх переговорів між лідерами.

Під час окремих зустрічей Лі і Юн домовилися про дипломатичний діалог та відновлення переговорів про вільну торгівлю, тоді як Кісіда і китайський прем'єр обговорили питання Тайваню і організували новий раунд двосторонніх економічних переговорів.

Юн також закликав Китай відігравати конструктивну роль з Північною Кореєю, яка проти законів Ради Безпеки ООН розширює свій ядерний та ракетний арсенал.

Офіційні представники Південної Кореї та Японії не впевнені, чи будуть подані важливі заяви на саміті, але ця зустріч допоможе трьом країнам підтримувати їхні відносини.

Китай, США, Південна Корея і Японія намагаються зробити щось з погіршуючим відношенням через зростаюче протистояння між Пекіном і Вашингтоном, а також напруженість навколо Тайваню.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: