Принц Гаррі зізнався, що вбив 25 "поганих хлопців"

Принц Великої Британії Гаррі заявив, що убив 25 бойовиків Талібану під час служби в Афганістані. Цей фат згадав для автобіографії, яка невдовзі має вийти друком.

У британській армії принц дослужився до звання капітана. Двічі їздив до Афганістану: 2007 року як авіадиспетчер, а 2012 року як другий пілот бойового вертольота Apache, повідомляє BBC.

"Мені здавалося важливим не боятися цього числа. Отже, моє число 25. Це не статистика, як наповнювала мене гордістю, але мені й не було соромно. У пеклі та хаосі битви я не думав про них як про людей. Це були шахові фігури, зметені з дошки. Поганих хлопців знищували до того, як вони встигали вбити хороших", написав принц Гаррі в мемуарах.

На це зізнання відповів високопоставлений лідер талібів Анас Хаккані.

"Ті, кого ти вбив, були не шаховими фігурами, це були люди. У них були сім'ї, які чекали на їх повернення. Серед вбивць афганців багатьом бракує вашої порядності очистити своє сумління і зізнатися у своїх воєнних злочинах. Правда в тому, що ви сказали. Наші безневинні люди були шаховими фігурами для ваших солдатів, військових та політичних діячів", написав Хаккані у Twitter.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Одкровення принца Гаррі обурило й британських військових. Ветеран Королівської морської піхоти Бен МакБін, який потоваришував з принцом під час служби в армії, порадив йому стулити пельку:

"Якщо таліби не зможуть отримати доступ до Гаррі, вони подумають про те, на кого можуть націлитись у Великій Британії. Нічого хорошого в цьому немає".

Принца Гаррі та його дружину Меган Маркл хочуть позбавити королівських титулів значна частина британців.

44% респондентів заявили, що принца Гаррі має бути позбавлено титулу принца Сассекського, тоді як 32% опитаних британців цю думку не поділяють, свідчать результати опитування YouGov. 65% британців вважають, що Гаррі та Меган добровільно відмовилися від королівських обов'язків, і лише 11% сказали, що їх змусили піти з британської монаршої родини.