Призначення Умєрова міністром оборони: Резніков звернувся до колег з інших країн

Колишній міністр оборони України Олексій Резніков закликав міністрів оборони інших країн підтримати його наступника Рустема Умєрова.

За словами Резнікова, разом можна прискорити момент перемоги. Про це він написав у колонці для The Guardian.

Резніков нагадав, що на посаді міністра він був 671 день.

"У контексті сучасної історії це, можливо, еквівалент кількох секунд. Але для мене це період часу, за який з Україною сталося більше, ніж багато країн переживають за століття", ‒ зазначив Резніков.

Він нагадав, що став міністром оборони, коли Україна вже вісім років протистояла російській гібридній війні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"За 112 днів Кремль розпочав повномасштабну війну, якої Європа не знала з часів Другої світової війни. Україна стала першою державою у світі, яка була змушена вести війну з агресором одразу в п'яти сферах: на суші, в повітрі, на воді, в інформаційному та кібернетичному просторах", ‒ написав ексміністр.

Резніков також зауважив, що під час перебування на посаді завжди думав про те, що потрібно Збройним силам України "не сьогодні, а завтра".

"Це призвело до життєво важливого придбання Javelin, NLAW і Stinger; пізніше ми придбали гаубицю M777, ракетний комплекс Patriot і зараз готуємося до розгортання винищувачів F-16", ‒ додав Резніков.

Він також подякував колегам-міністрам за підтримку і назвав їх людьми, які "пишуть нову сторінку світової історії".

"Саме завдяки вам українці можуть гідно протистояти російській агресії. Ми ніколи не забудемо тих, хто нам допоміг у найстрашніший час нашої історії. Я хотів би попросити вас бути ще більш чуйними та підтримувати мого наступника. Рустем Умєров ‒ компетентна та професійна людина, здатна продовжувати розпочаті нами ініціативи. Разом ви прискорите перемогу України", ‒ наголосив Резніков.

Верховна Рада 6 вересня призначила Рустема Умєрова міністром оборони. Умєров раніше очолював Фонд державного майна України.

Перед цим, 5 вересня, парламент звільнив з посади міністра оборони України Олексія Резнікова.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому.