Публічні закупівлі: українських виробників захистять від недобросовісної конкуренції

Публічні закупівлі: українських виробників захистять від недобросовісної конкуренції

Кабінет Міністрів України змінив Порядок підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів з метою захисту українських виробників від недобросовісної конкуренції під час публічних закупівель, повідомило Міністерство економіки України.

Заступниця міністра економіки України Надія Бігун зазначила, що цього року Уряд реалізовує програму підтримки локального бізнесу "Зроблено в Україні". Одним із інструментів цієї програми є вимога до ступенів локалізації виробництва деяких товарів та послуг при публічних закупівлях. Згідно з новими змінами, показник місцевої складової у питомій вазі собівартості товарів, їхніх складових, послуг та робіт, до яких потрібно застосовувати локалізацію, складає 20%.

З метою захисту українських виробників від недобросовісної конкуренції, уряд ввів вимоги щодо наявності додаткових документів, що підтверджують ступінь локалізації - сертифікат або свідоцтво. Також, виробники несуть відповідальність за невідповідність вимогам наданих документів. Це має забезпечити більший захист українських виробників, які сплачують податки та створюють нові робочі місця.

Урядова Постанова також надала комісії повноваження розглядати скарги щодо невідповідності наданих документів встановленим вимогам електронної системи закупівель.

Читайте також: