"Путін готовий пожертвувати": операція ЗСУ на Курщині вплинула на плани диктатора

Путін готовий пожертвувати: операція ЗСУ на Курщині
Путін готовий пожертвувати: операція ЗСУ на Курщині

За даними Інституту вивчення війни, Росія перемістила частину військ з Харківської області на Курську область. Це свідчить про те, що російське командування вирішило відкласти наступ на півночі Харківської області та зосередити зусилля на операції в Курській області, відповідаючи на дії ЗСУ.

Вчені також заявили, що продовжуються бойові дії в Харківській області, зокрема на півночі та північно-східному напрямку від Харкова. Однак, поки не вдалося підтвердити зміну лінії фронту в цьому районі.

Також в подальшому звіті зазначається, що немає доказів щодо просування російських військ на північний схід від Вовчанська, як повідомила Росія. Однак, було зафіксовано наземні атаки на північ від Харкова біля Глибокого та на північний схід від Харкова біля Стариці, Вовчанська та Тихого, де діють підрозділи російських військ.

Незважаючи на переміщення частини військ на Курську область, Росія має достатньо військових сил в цьому районі для продовження атак. Операція у Курській області може тривати довгий час, навіть місяці чи роки.

Читайте також