Резніков розповів, що чекає на РФ після поразки у війні з Україною

Резніков розповів, що чекає на РФ після поразки у війні з Україною

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що очікує на розпад РФ після поразки у війні з Україною.

Він розповів, що він не відстежував ситуацію щодо найближчого соратника Рамзана Кадирова Адама Делімханова. Для нього це не має жодного значення, повідомив в інтерв'ю виданню "Настоящее время".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Резніков очікує від РФ парад суверенітетів і "ми з вами його застанемо".

"Російська Федерація в тому вигляді, в якому вона зараз є, перестане існувати. Своя суб'єктність буде у Башкортостану, Татарстану, Дагестану тощо. Імперія розвалиться", сказав він.

Сучасна російська політика постійно апелює до досвіду минулого Російської імперії та Радянського Союзу. У Кремлі час від часу згадують псевдоісторичні вигадки як Захід намагався розвалити успішний устрій Росії та вставляв палиці в колеса.

Утім Російська імперія, яка розпалася 1917-го року, зазнала розколу через внутрішні чвари, старі моделі управління та відсталу економіку. На зміну їй прийшла нова імперська держава Радянський Союз (СРСР). Та навіть у цій державі більшовицьке керівництво було змушене піти на федералізацію. Низка поневолених народів українці, білоруси, грузини, вірмени й азербайджанці отримали свої союзні (начебто суверенні) республіки. Звісно, про жодну незалежність не йшлося вона для "союзних республік" була тільки на папері. Наприкінці 1991 року відбувся розпад Радянського Союзу.

Читайте також: