Резніков висловився про масову роздачу зброї на початку вторгнення

21 тис. автоматів Калашникова видали бійцям Територіальної оборони ЗСУ у Києві у перші два дні повномасштабного вторгнення.

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що люди, які ухвалювали рішення про видачу зброї та брали на себе відповідальність, тоді були героями. А зараз до них є питання, передає "Укрінформ".

Якби зброю не роздали, ситуація б погіршилась.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"І такого буде ще багато. І скажуть: ну, він же у владі, він же погано діє. Ніхто не думає, що це було 24-25 лютого. А ті ж хлопці, яких зараз питають, вони під кулями, під обстрілами везли зброю й в інші міста. У Миколаїв, наприклад. Спитайте Віталія Кіма. Він чітко скаже: якби мені з Києва не привезли автомати, і я б їх не роздав цивільному населенню, яке зайшло в ТРО, то ми б не втримали Миколаїв. Якби ми не втримали Миколаїв вони б пішли на Одесу, і Одеса, і Чорне море були б вже заблоковані. І була б інша картина. І таких прикладів я можу навести безліч", додав міністр оборони.

В Одесі загарбникам не вдалося реалізувати свій базовий військовий план. Українські війська, попри втрати, поразки у деяких боях, переважають у тактичній та стратегічній майстерності.