Росія, Китай та Іран небезпечніші, ніж нацисти у 1939 році, - британський генерал

Флаги России, Китая и Ирана
Флаги России, Китая и Ирана

Британія має суттєво переозброїтися, щоб запобігти російському нападу - колишній начальник генштабу

Генерал Патрік Сандерс, колишній начальник генштабу Великої Британії, наголосив на необхідності того, щоб Альянсу швидко переозброїтися, аби захистити себе від можливого російського нападу на свою територію. За словами Сандерса, Росія, Китай та Іран є новими країнами Осі і становлять значно більшу загрозу, ніж нацистський союз у минулому, так як вони більш взаємозалежні та узгоджені. Він попереджає, що можливість війни з Росією і її союзниками не є неминучою, але стає більш ймовірною, якщо Велика Британія і НАТО не проведуть суттєву модернізацію своїх збройних сил.

Сандерс зазначає, що Росія відновить свої сили і стане такою ж загрозою, як до війни в Україні, протягом наступних п'яти-десяти років. Тому він вважає, що Велика Британія повинна прийняти необхідні заходи для модернізації своїх збройних сил. За його словами, поточна ситуація не дозволяє Великій Британії повторити такі вторгнення, як в Іраку в 2003 році або Фолклендських островах в 1982 році.

Генерал також попереджає про прогалини в системі оборони і необхідність покращення захисту. Він вказує на важливість захисту неба і підводних кабелів від російських диверсій. Сандерс зазначає, що збільшення оборонних витрат до 2,5% ВВП, яке обіцяв новий прем'єр-міністр Кір Стармер, все одно є недостатнім для того, щоб збройні сили могли впоратися з усіма поточними викликами.

Джерело: ZN.UA

Читайте також