Росія "оголює" ділянку фронту, щоб кинути сили на Бахмут – британська розвідка

Росія

Росія, схоже, перекидає додаткові сили в Бахмут на Донеччині.

Їх знімають із лінії фронту в районі окупованого Донецька. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 18 квітня.

"На лінії фронту на Донбасі тривають запеклі бої. Однак існує реальна можливість того, що Росія зменшила чисельність своїх військ і знизила активність наступальних дій навколо Донецька, найімовірніше, для того, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський напрямок", йдеться у звіті британської розвідки.

Зазначається, що у Бахмуті сили армії РФ та найманців "Вагнера" продовжують повільно просуватися вперед. Лінія фронту в центрі міста проходить переважно вздовж головної залізничної лінії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Збройні сили України тим часом стримують наступ Росії з півдня вздовж лінії вул. Корсунського, старої головної дороги на захід від міста, стверджують союзники.

"Для обох сторін точна послідовність будь-якого значного скорочення їхніх підрозділів у Бахмута стала критичним питанням, оскільки Україна хоче звільнити наступальні сили, тоді як Росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв", додали у звіті.

На ранок 18 квітня противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби сили оборони відбили там понад 70 атак, повідомив Генштаб ЗСУ.

Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів. Бої за Бахмут тривають. Ситуація контрольована, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.