Росія потужно атакувала Харківщину з авіації: є загиблі й поранені

Росія потужно атакувала Харківщину з авіації: є загиблі й поранені

Минулої доби ворог продовжував масовано обстрілювати цивільну інфраструктуру та мирне населення Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів Харківщини.

Вчора ввечері росіяни завдали авіаційного удару по місту Вовчанськ, повідомив уранці 19 квітня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Пошкоджено два житлові будинки, господарчі споруди та ринок. Сталася масштабна пожежа, горіло біля 60 торгових павільйонів.

"Унаслідок обстрілу подружжя 68-ми та 54-х років зазнали поранення. Допомогу їм надали на місці. Інформація щодо кількості постраждалих уточнюється. У селі Петропавлівка Куп'янського району внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено щонайменше п'ять житлових будинків, поранення отримала 18-річна дівчина. Її госпіталізували в стані середньої тяжкості. Внаслідок обстрілу селища Дворічна Куп'янського району було поранено 77-річну жінку. Вона госпіталізована у важкому стані", написав він.

У селі Кутківка Куп'янського району внаслідок обстрілів сталася лісова пожежа.

ОНОВЛЕНО 10:45

Під час пошуково-рятувальних робіт на місці авіаційного удару у місті Вовчанськ знайдені тіла двох загиблих цивільних: 50-річного чоловіка та 44-річної жінки.

"Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким загиблих. Роботи з розбору завалів продовжуються", додав Синєгубов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В області триває розмінування. За минулу добу піротехніки обстежили майже 20 га території та знешкодили 100 вибухонебезпечних предметів. Але мінна небезпека залишається високою. У Балаклії Ізюмського району 60-річна жінка у центрі міста наступила на протипіхотну міну "Пелюстка". Вона госпіталізована з осколковими пораненнями у стані середньої тяжкості.

На лінії зіткнення наші захисники надійно тримають позиції та продовжують нищити живу силу і техніку ворога.

У ніч на 19 квітня російські загарбники атакували Одещину іранськими дронами-камікадзе Shahed-136/131. Воїни зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування "Південь" знищили 10 із 12 випущених безпілотників.

Зафіксовано влучання в об'єкт рекреаційної інфраструктури. Пожежу рятувальні служби оперативно ліквідували.

Читайте також: