Росіяни намагаються атакувати: Сирський повідомив про важкі бої на східному фронті

Ситуація на східному фронті нині залишається складною.

Українські захисники продовжують стримувати наступ ворога на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, найзапекліші бої відбуваються в районах Райгородки та Ковалівки. Там противник, незважаючи на втрати, намагається прорвати оборону українських військ, використовуючи штурмові загони та бронетехніку.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Одночасно ворог здійснює перегрупування, заводить нові частини з території РФ з метою нарощування чисельності і боєздатності своїх військ. На Бахмутському напрямку щоденно ідуть гарячі бої. Ворог за будь-яку ціну намагається повернути втрачені позиції, по декілька разів на день контратакує наші підрозділи", ‒ зазначив Сирський.

Тим не менш, ЗСУ зривають плани противника і поступово просуваються вперед.

"Зокрема, інтенсивні бойові дії відбуваються в районах Бахмута, Курдюмівки, Ягідного, Андріівки. Тому особлива увага сьогодні приділяється роботі саме на цих напрямках. Спільно з командирами оперативно-тактичних угрупувань і бригад ми щоденно аналізуємо обстановку, на місцях приймаємо рішення щодо дій наших військ. А також вживаємо усіх заходів для успішного виконання бойових завдань. Ми робимо все можливе задля нашої Перемоги", ‒ наголосив Сирський.

Українські війська продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Там захисники закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 30 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулось 35 бойових зіткнень.