Розбили одну з найбільш підготовлених частин росіян – Сирський

На східному напрямку у результаті успішних дій українські війська пробили лінію оборони російських окупантів, яку ворог намагався закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви.

У боях на Бахмутському напрямку розбили одну з найбільш підготовлених частин ворога 72 окрему мотострілецьку бригаду, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади, вони повністю втратили боєздатність. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський, повідомив Military Media Center.

"Ми продовжуємо рух вперед. Це лише ще один черговий крок на шляху до повного звільнення наших територій", заявив генерал.

Загальна обстановка на cхідному напрямку залишається складною, сказав командувач.

Ворог не полишає намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп'янському і Лиманському напрямках, до яких здійснює активну підготовку.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Продовжуються запеклі бої у районі Бахмута, повідомив генерал.

Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції.

"Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки", сказав.

"Наші плани зі звільнення держави від окупантів будуть неодмінно реалізовані. Ворог буде розбитий і синьо-жовті стяги знову майорітимуть на наших кордонах. Слава Україні", заявив генерал.

Командувач Сухопутних військ зустрівся з воїнами на передовій. Нагородив військових за мужність і героїзм проявлені у боях.

17 вересня українські військові повідомили про звільнення Кліщіївки у Донецькій області.

Перед цим в ході штурмових дій Сили оборони оволоділи Андріївкою на Донеччині.

Українські війська ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському, повідомив вранці Генеральний штаб ЗСУ.