Ще дві країни підтримали спецтрибунал над Росією

Ще дві країни підтримали спецтрибунал над Росією

Австрія та Ірландія приїдналася до групи, яка готує створення спецтрибуналу щодо агресії Російської Федерації проти України.

Коло партнерів, які готові працювати разом, щоб покарати Росію за агресію, розширюється. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Президент повідомив про розмову з канцлером Австрії Карлом Негаммером.

"Я подякував Австрії за приєднання до групи, яка готує створення спецтрибуналу щодо агресії Росії проти нашої держави", ‒ сказав Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також Зеленський подякував Ірландії, прем'єр-міністру цієї країни Лео Варадкару за приєднання до групи.

"Коло партнерів, які готові працювати разом, щоб покарати Росію за агресію, неминуче розширюється. І робить перспективу покарання все більш реалістичною", ‒ сказав президент.

Зеленський повідомив про обговорення у Лондоні, під час конференції міністрів юстиції, спільної роботи з Міжнародним кримінальним судом.

"Я звернувся до учасників Конференції та закликав їх підтримувати всі елементи міжнародних зусиль, щоб агресор був точно покараний", ‒ сказав президент.

17 березеня МКС видав ордер на арешт президент РФ Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Читайте також: