Синєгубов пояснив, чому Харків зараз не обстрілюють

Синєгубов пояснив, чому Харків зараз не обстрілюють

Зараз російські окупанти частіше обстрілюють прикордоння Харківської області, а не сам Харків.

Але Росія не втратила свого інтересу до Харкова, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає "Суспільне".

"Харків для них інтерес не втратив. Це лише завдяки нашим збройним силам, Служби безпеки України, всіх сил. Це комплексна робота. І ось ця відносна тиша по Харкову - це виключно заслуга ЗСУ. Повірте, ми фіксуємо щодня, вчора і сьогодні вранці була ракетна небезпека у вигляді балістики, а це саме ймовірність запуску С-300. І ми такі факти фіксували й минулого тижня. І якщо запуски йдуть не в бік Харкова, то постійно страждає Куп'янськ, Вовчанськ", пояснив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В останній час зросла інтенсивність обстрілів прикордоння Харківської області. Кожного дня фіксують близько 15-20 прильотів. Росіяни руйнують інфраструктуру.

"У нас близько 15 пунктів сьогодні були під обстрілами. На щастя, ніхто на ранок не поранений. Далі будемо дивитися. Руйнується житлова інфраструктура. Ми фіксуємо частіші обстріли, наприклад, населеного пункту Уди, Козача Лопань. Це Харківський район, північ нашої області. І Вовчанський напрямок більш інтенсивно почали обстрілювати. Пошкоджений медичний заклад в цьому населеному пункті", підсумував Синєгубов.

Протягом 16 квітня російські окупанти завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Комишуваха Запорізької області та Снігурівка на Миколаївщині. А також здійснили 42 авіаційних удари. Ворог здійснив 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та інфраструктурі населених пунктів.

Читайте також: