Скільки новобранців можуть підготувати навчальні центри в Україні: генерал дав відповідь

Україна готова підготувати багато новобранців

Командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ, генерал-майор Віктор Ніколюк, заявив, що українські навчальні центри можуть підготувати від 100 тисяч до 500 тисяч нових військовослужбовців. Він зазначив, що командування готове до мобілізації, якщо це буде передбачено законом.

За словами генерала, в даний час проводяться заходи для визначення фактичних можливостей навчальних центрів та оцінки стану інструкторського складу. Він також зазначив, що більшість військових підготовлялися в Україні, не за кордоном.

Законопроєкт про мобілізацію також передбачає призов жінок на службу в ЗСУ та оборонні підприємства. За два роки війни, кількість жінок, які служать у Збройних силах, зросла на 12 тисяч, а загалом їхнього числа сьогодні близько 43 тисяч осіб.

Володимир Фітьо, начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ, раніше повідомив, що військовозобов'язаних жінок мобілізують до ЗСУ лише у разі потреби. Він також зазначив, що жінки-медики вже були військовозобов'язаними, але зараз можуть служити до 60 років.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він не підпише закон про мобілізацію жінок.