Скільки ракет та дронів Росія вночі випустила по Україні: у ЗСУ повідомили деталі

У ніч на 22 жовтня російські окупанти знову атакували Україну за допомогою ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Крім того, вони використали керовані авіаційні та зенітні ракети. Захисним силам України вдалося збити одну ракету і шість ворожих дронів. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

  • Було зафіксовано вісім пусків ракет С-300 з Бєлгородської області РФ та тимчасово окупованих територій Донеччини.
  • Російські війська також застосували керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору, що знаходиться під контролем ворожих сил у Запорізькій області.
  • З північного напрямку ворог випустив два БпЛА невизначеного типу, а з району мису Чауда у Криму було випущено три ударних дронів типу Shahed-136/131.

В результаті спільних дій повітряних сил та протиповітряної оборони з іншими складовими силами оборони України було знищено чотири повітряні цілі: одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударні БпЛА Shahed-136/131. Крім того, протягом минулої доби на півдні країни було знищено три ударних БпЛА типу "Ланцет".

Російські загарбники вдарили ракетами по терміналу "Нової пошти" у селі Коротич Пісочинської громади Харківського району. В результаті цього нападу загинули шестеро людей, а 16 отримали поранення. Усі вони були працівниками компанії "Нова пошта".

На місці вибуху фахівці вибухотехнічної служби знайшли уламки ракети С-300.