Скільки українських біженців у Британії ризикують залишитися без житла: дані The Telegraph

Українським біженцям у Великій Британії загрожує бездомність

За даними Міністерства регіонального розвитку, житлового будівництва та місцевого самоврядування Великої Британії, не менше 15 тисяч українських біженців, або близько 7,5%, втратили житло з червня 2022 року після розриву відносин з родинами-спонсорами. Загалом до Великої Британії прибуло близько 200 тисяч українських біженців, з яких 15 тисяч змушені були шукати нове житло.

За словами співрозмовника газети The Telegraph, британські громадяни не зобов'язані утримувати українців, які скористалися спонсорською схемою, на протязі всього їхнього перебування в королівстві. Міністерство повідомило, що до 50% українських біженців, які беруть участь у програмі Homes for Ukraine, ризикують залишитися без житла.

Продовження дії віз для українських біженців у Великій Британії

Згідно з повідомленням BBC, МВС Британії оголосило про продовження дії особливих віз для українських біженців, які отримали тимчасовий прихисток після вторгнення Росії. Починаючи з 2025 року, візи будуть діяти ще на 18 місяців. Раніше було запроваджено особливі категорії віз із терміном дії три роки, але змінили на продовження на 18 місяців. Це дозволить українським біженцям працювати та отримувати освіту, охорону здоров'я та соціальні пільги.

Нагадаємо, що громадяни України, які отримали право на притулок, зможуть подати заяву на продовження візи на 18 місяців за три місяці до закінчення її дії.