Шольц висловив підтримку Ізраїлю: йому довелось кілька разів ховатися від ракет

Шольц висловив підтримку Ізраїлю: йому довелось кілька разів ховатися від ракет

Олаф Шольц, канцлер Німеччини, став першим європейським главою уряду, який прибув до Ізраїлю після нападу бойовиків ХАМАС.

Під час свого візиту до Тель-Авіва Шольц став свідком ракетної тривоги. Він кілька разів змушений був шукати притулок в укритті, повідомляє Bild з посиланням на оточення канцлера.

"У Німеччині є лише одне місце, яке займається Ізраїлем. Ми однозначно засуджуємо жорстокий напад", - заявив Шольц під час спільного виступу з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Ізраїлі буде тривати довго - міністр оборони

Він застеріг про вбивства немовлят і приниження тих, хто вижив у Голокості, і наголосив, що ці події "запаморочують кров в наших жилах".

Відповідно до міжнародного права, Ізраїль має право захищати себе. Однак в Німеччині немає місця для антисемітизму, і уряд зобов'язався "захистити єврейські інститути", заявив Шольц.

Він також вважає, що всі, хто прославляє жорстокість ХАМАСу в Німеччині, повинні бути покарані.

Шольц зробив заклик до всіх сторін, які розглядають можливість втрутитися у цю війну, щоб утриматися від цього, оскільки це було б "недопустимою помилкою".

У Ізраїлі вже побували лідери ЄС - голова Європейського парламенту Роберта Мецола та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, які прибули 13 жовтня. На день раніше держсекретар США Ентоні Блінкен також відвідав Ізраїль, щоб запевнити у підтримці з боку Вашингтона.

18 жовтня очікується візит президента США Джо Байдена до Ізраїлю.

Читайте також: