США анонсували нові санкції, якими добиватимуть Росію

США анонсували нові санкції, якими добиватимуть Росію

Найближчими тижнями США оголосить нові санкції проти Росії. Більшість з них вплинуть на спроможність агресора воювати.

Про це повідомив координатор Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань санкцій, посол Джеймс О'Браєн під час відеоконференції з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Єрмак наполягав на необхідності санкцій, напрацьованих Міжнародною робочою групою Єрмака-Макфола, зокрема щодо російських пропагандистів.

О'Браєн наголосив, що робоча група детально вивчає всі матеріали, передані українським урядом і групою Єрмака-Макфола. Нині завершується робота за низкою важливих напрямів, і найближчими тижнями оголосять санкції.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Щодо пріоритетних сфер, у яких насамперед впроваджуватимуть обмеження, то орієнтиром буде те, як ці санкції позначаться на спроможності Росії на полі бою та у фінансовому плані. Також враховуватимуть, чи скоювала особа злочини проти українських громадян, зокрема дітей, чи браоа участь у анексії територій, чи пропагувала це.

Європейський Союз запровадить санкції проти Білорусі та Ірану через їхню військову підтримку Росії.

ЄС продовжить робити все можливе для підтримки України, у тому числі тиснутиме санкціями на РФ та її союзників, заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн під час брифінгу. За її словами, Брюссель розширить санкції на тих, хто військовими коштами підтримує російську війну, наприклад Білорусь чи Іран.

Читайте також: