США і їхні союзники повинні перейти на "військові рейки" - ЗМІ

США і союзники на військових рейках
США і союзники на військових рейках

Росія і Китай змінюють світовий порядок, поки західні країни сплять на голові - Politico

Росія і Китай озброюються зі швидкістю і масштабами, встановлюючи новий глобальний порядок, тим часом, як політичні лідери в США і Європі відмовляються визнати цю реальність. Цю думку висловив Ендрю Мічта, старший науковий співробітник і директор Ініціативи стратегії Скоукрофта в Атлантичній раді США, в інтерв'ю Politico.

"Правда полягає в тому, що, оскільки вісь диктатур продовжує зміцнюватися як у політичному, так і у військовому плані, колективний Захід - хоча і проголошує себе єдиним - залишається розділеним. Демократичні союзники часто мають протилежні цілі, коли йдеться про їхні економічні інтереси, і їм також бракує спільної оцінки загроз", - наголошує Мічта.

Експерт стверджує, що російська армія повністю мобілізується, а Китай вже має армію із чисельністю понад 2 мільйони осіб. Військові сили Китаю вже перевищують ВМС США, а китайські кораблі будуються швидше, ніж американські. Також США та європейські країни відстають у виробництві боєприпасів та переозброєнні, що створює загрозу їхній безпеці.

Мічта закликає західних лідерів бути чесними зі своїми громадянами і готуватися до захисту добробуту та безпеки. Він вважає, що США і їхні союзники повинні прийняти військову стратегію, щоб забезпечити регіональний баланс сил і стримати ворогів.

Джерело: ZN.UA

Читайте також