США із союзниками завдали нових ударів по обʼєктах хуситів у Ємені

США та Велика Британія провели авіаудари по Ємену

24 лютого військові США та Великої Британії, разом з Австралією, Бахрейном, Канадою, Данією, Нідерландами і Новою Зеландією, нанесли нові авіаудари по районах Ємену, контрольованих хуситами. Про це йдеться у заяві Пентагону.

Коаліція ударила по 18 об'єктах хуситів у восьми місцях Ємену, включаючи підземні склади зброї, ракетні бази, комплекси БпЛА, системи ППО, радари і гелікоптери.

Ці високоточні удари спрямовані на те, щоб погіршити можливості, які хусити використовують, щоб загрожувати світовій торгівлі, військовим суднам і життю невинних моряків на одному з найважливіших водних шляхів світу. - заявили у заяві.

Ці авіаудари є відповіддю на напади хуситів на комерційні та військово-морські судна. Хусити здійснили понад 45 атак із середини листопада 2023 року.

Ми продовжимо чітко давати зрозуміти хуситам, що вони відповідатимуть за наслідки, якщо не припинять свої незаконні напади, які шкодять економіці Близького Сходу, завдають шкоду навколишньому середовищу і перешкоджають доставці гуманітарної допомоги до Ємену та інших країн. - заявили країни.

Нагадаємо, 3 лютого Сполучені Штати та Велика Британія разом з іншими країнами підтримки також нанесли авіаудари по об'єктах хуситів у Ємені - загалом 36 цілей у 13 різних місцях.

Хусити збили американський безпілотник Mq-9 біля Ємену, використавши ракету класу "земля-повітря".

Раніше хусити атакували ракетою у Червоному морі танкер під прапором Панами, який перевозив сиру нафту до Індії.

Президент США Джо Байден оголосив про початок військової операції на Близькому Сході у відповідь на атаку бази у Йорданії, у результаті якої загинули троє американських військовослужбовців.