США та союзники звинувачують шпигунів з КНР у здійсненні кібератак — ЗМІ

Зображення американського та китайського прапора
Зображення американського та китайського прапора

США та їхні союзники звинуватили Китай у кібератаках на урядові та приватні організації за допомогою шпигунського агентства.

У звіті, який опублікували країни, такі як Австралія, США, Велика Британія, Канада, Нова Зеландія, Японія, Південна Корея і Німеччина, згадується, що група Advanced Persistent Threat (APT) 40 неодноразово атакувала уряди країн Індо-Тихоокеанського регіону. Під час одного з інцидентів в квітні 2022 року група змогла отримати доступ до сотень унікальних імен користувачів і паролів, а також перехопити коди багатофакторної автентифікації, повідомляє Bloomberg.

Згідно з оцінками авторів, ця група проводить зловмисні кібероперації в інтересах Міністерства державної безпеки КНР

Замість фішингу, APT40 використовувала уразливості в програмному забезпеченні відомих компаній, таких як Microsoft і Atlassian, для проникнення в мережі, включаючи домашні пристрої, і встановлення своєї присутності. Вони зламали мережу і викрали дані та сотні паролів.

Під час брифінгу в Пекіні речник МЗС КНР Лін Цзянь відповідаючи на звинувачення заявив, що "відповідні сторони знову перебільшують так звані китайські кібератаки, намагаючись очорнити Китай у питаннях кібербезпеки". ZN.UA.

Читайте також