Штраф може подвоїтись: водіям підказали, що заборонено робити при оформленні порушення

Водій в автомобілі запізнився на свій зустрічний прийом для судді
Водій в автомобілі запізнився на свій зустрічний прийом для судді

Водії, уважно! Помилка при оформленні штрафу може мати серйозні наслідки

Влаштовувати помилки на дорогах може кожен, але варто пам'ятати, що при сплатах штрафів є одна деталь, без якої все може закінчитися дуже погано.

За інформацією порталу "Дорожній адвокат", мова йде про відмову отримання чи підписання копії постанови про порушення правил дорожнього руху.

Багато водіїв помилково вважають, що це допоможе їм уникнути штрафу. Але насправді поліцейські мають повне право оформити штраф без підпису водія, просто вказавши факт відмови в отриманні копії.

Наслідки такого вчинку можуть бути серйозними. Водій, не отримавши копію, втрачає можливість оскаржити штраф у суді або своєчасно сплатити його. Варто пам'ятати, що термін оскарження штрафу обмежений 10 днями.

Ще гірше, якщо штраф не сплачений. Якщо впродовж 30 днів штраф залишається непогашеним, його сума може подвоїтися. Крім того, правоохоронні органи можуть змусити порушника сплатити штраф шляхом арешту його рахунків чи майна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про зміни в процесі фіксації порушень правил дорожнього руху в Україні, що означатиме новий спосіб установлення штрафів.

Читайте також