Головна

Штурми за підтримки авіації: Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту

Штурми за підтримки авіації: гарячі напрямки фронту

Знаходячись на 648-му дні широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, ситуація на сході та півдні країни залишається досить складною. Протягом останньої доби було зафіксовано 56 бойових зіткнень.

Противник здійснив 1 ракетний та 31 авіаційний удари, а також здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ці напади призвели до загибелі та поранення серед цивільного населення, а також спричинили руйнування і пошкодження приватних житлових будинків та цивільної інфраструктури.

Ситуація на різних напрямках боротьби продовжує залишатись напруженою. На Волинському та Поліському напрямках стан обстановки залишається без змін. Збройні сили Білорусі виконують завдання у районах прикордонного загострення з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує мати військову присутність та здійснювати диверсійні та розвідувальні дії. Ворог атакував низку населених пунктів з території РФ та збільшив щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону.

З артилерійських та мінометних обстрілів страждали такі міста, як Володимирівка, Гасичівка, Козаче, Гранів, Бударки, Чугунівка та інші.

Силові структури також повідомляють про бойові дії на інших напрямках, таких як Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський, Мар'їнський, Шахтарський, Запорізький та Херсонський. У районах цих напрямків ворог здійснює безуспішні штурмові дії та артилерійські обстріли, що призводять до руйнування та пошкоджень також і тут.

Противник спробував відновити свої позиції на Запорізькому напрямку, але ці спроби були безуспішними. Також стали відомі авіаційні удари в районах Херсонської та Миколаївської областей. Сили оборони України продовжують утримувати свої позиції та завдають вогневого ураження противнику.

Окрім цього, протягом минулої доби наша авіація нанесла 8 ударів по зосередженню військової техніки та особового складу противника. Також було завдано удари по зенітно-ракетних комплексах та складах боєприпасів.

Залишається слід зазначити, що протиповітряні оборонні сили України знищили 10 з 12 безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136/131.

Загалом, ситуація на фронті залишається напруженою, але Збройні сили України продовжують виконувати свої завдання та захищати нашу державу.

Текст був розміщений на сайті вечірнього зведення Генерального штабу Збройних сил України 3 грудня.

Читайте також: