Швейцарія може пом'якшити правила експорту зброї

Швейцарія може пом'якшити правила експорту зброї

Швейцарія готується збільшити експорт зброї

Уряд Швейцарії прагне отримати можливість обійти нейтралітет країни, щоб збільшити експорт зброї, проте заборонити його постачання до України.

"Уряд країни зможе скасовувати обмеження експорту зброї за виняткових обставин та протягом обмеженого часу, якщо це відповідатиме інтересам зовнішньої політики чи національної безпеки Швейцарії", - йдеться у пропозиціях уряду, пише Bloomberg.

Проте, водночас уряд не планує дозволити поставки зброї в Україну. Раніше Швейцарія заборонила Німеччині, Іспанії та Данії постачати українським військам зброю, яка виробляється у Швейцарії.

За інформацією на сайті уряду Швейцарії, власті розпочали консультації з приводу змін до Закону про військові матеріали. Це дозволить уряду правити політику експорту військових матеріалів у необхідний момент.

Головна мета полягає у захисті інтересів зовнішньої та безпекової політики Швейцарії у надзвичайних обставинах та збереженні промислового потенціалу всередині країни, адаптованого до потреб національної оборони.

У Швейцарії діє заборона на продаж зброї країнам, які ведуть війну без дозволу ООН. Близько 75% швейцарського експорту зброї йде до країн Європи, а найбільшим покупцем є Німеччина.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: