Українці можуть отримати кредит на купівлю та встановлення енергообладнання: кого торкнеться

Кредит на енергообладнання для українців
Кредит на енергообладнання для українців

Україні доступні кредити для ОСББ та ЖБК на купівлю енергообладнання

Кабінет Міністрів розширив можливості програми "Доступні кредити 5-7-9%", що надає кредити під 7% річних. Тепер ОСББ та ЖБК зможуть отримати кредит до 5 млн грн на купівлю та встановлення енергообладнання, яке виробляє електроенергію з альтернативних джерел.

За словами Юлії Свириденко, Україна втратила 9 ГВт потужностей через обстріли з боку Росії, тому головний пріоритет уряду - відновлення енергетичного сектору та забезпечення доступу до фінансування.

Завдяки розширенню програми "Доступні кредити 5-7-9", ОСББ та ЖБК зможуть отримати кредит до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. За ці кошти можна буде, наприклад, купити та встановити, сонячні панелі, інвертори, системи зберігання електроенергії та інше допоміжне обладнання

Програма також працюватиме разом з "ГрінДІМ", де ОСББ та ЖБК зможуть отримати до 70% вартості проекту після його облаштування.

Для отримання кредиту, керівництво ОСББ або ЖБК має подати заявку до одного з 46 банків, що співпрацюють з державою за програмою "Доступні кредити 5-7-9".

Крім того, державним та комунальним підприємствам дозволили закуповувати обладнання для енергогенерації без тендерів, але з вимогою щодо звітності у системі Pozorro.

Для громадян уряд запровадив пільгове кредитування під 0%, а для бізнесу є можливість отримати кредит на купівлю та встановлення генераційних установок на газі.

Також триває робота над збільшенням можливостей імпорту електроенергії з Європи.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 79 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку